Hijab fremmedgjør og dehumaniserer kvinnen


Jeg er så klart i mot maskering av ansikt i offentligheten og vil gjerne forby 
ansiktsslør. Å forby hijab derimot vil være unødvendig konfronterende, dessuten syns jeg i utgangspunktet at staten skal holde seg unna folks garderobeskap. Likevel misliker jeg også hijab sterkt. 

Tildekning av hår og ansikt er forbeholdt kvinner. Allerede der bryter praksisen med likestilling. Mange ganger hører vi muslimer hevde at det er for å beskytte kvinner, for å ikke friste menn. De samme hevder gjerne også at det er vestlige kvinner som er undertrykket og seksualisert, at vi er våre menns seksuelle objekter, fordi vi er så lettkledde i reklamer. En sommerkledd kvinne er alltid et objekt. Men hva men den lettkledde mannen? Jeg kan si at jeg har hatt "syndige tanker" når jeg har sett attraktive menn på stranden, kun iført badebukser. Norske kvinner kler seg generelt ikke mye lettere enn norske menn. Den nakne mannekroppen brukes også i reklame. Likevel hører man aldri fra religiøst hold at menn må kle på seg. Dekke sin pryd for å ikke friste kvinnen. Det skjer ikke. Hvorfor det? Fra mitt ståsted ser det ut som at menn i religionens øyne er mennesker, med sine tillatte, naturlige lyster. Religionen tar utgangspunkt i ham, ser verden gjennom hans øyne. Kvinnen derimot er er objekt for mannens lyst og begjær. Hun må derfor skjules, for å ikke distrahere mannen. Jo visst skal hun også i følge Koranen senke sitt blikk. Men det er kun kvinnen som skal dekke sin kropp. Mannens kropp er åpenbart ikke like seksuell som en kvinnes kropp i følge Koranen. Denne avnormaliseringen av kvinnekroppen er en viktig del av en ond sirkel av trakassering, moralisme og overgrep fremst rettet mot kvinner. 

Tildekning av kvinnen og kjønnssegregering gjør kvinnen til noe mer ukjent, mytisk og opphissende for mannen. Når du aldri har sett noen annen kvinne enn din kjødelige mor uten slør, er det klart du vil reagere på en eller annen måte når du ser en kvinnes med løst hår på gaten. Vi har sett lignende også her i Vesten. Tidligere på 1900-tallet var det å ha bare armer sett på som pornografisk. I dag tenker de fleste norske menn ikke noe videre over at også norske kvinner kan kose seg på sommeren, gå i shorts og bade. Akkurat som menn. Vi har normalisert kvinnekroppen. Mine norske brødre, vokst opp med norske, frie mødre klarer fint å styre sine lyster selv om de ser en kvinne sole seg i bikini. De er vant til det. På samme måte som jeg kan holde min egen oppførsel i sjakk når jeg ser en pen mann.

Til de muslimene som mener at vestlige kvinner objektiviteres vil jeg si; Ja, det stemmer nok. Men vi gjør i alle fall ikke forskjell. Våre menn seksualiseres også. Det er muligens ikke ideelt, men det er mye bedre og mer likestilt enn å mene at det kun er kvinner som er seksuelle objekter. Vi trenger ikke å dekke til kroppene våre, hverken kvinner eller menn, for å beskyttes fra hverandres blikk. Fordi man skal vite at selv om man ser noen man liker, gir det en ingen rett til å agere uten respekt for vedkommendes vilje og menneskeverd. Kvinne eller mann. I Norge har vi begynt å legge dehumaniseringen av kvinnekroppen bak oss nå. Og det er deilig å kunne slippe å ha på seg en masse klær midt på sommeren. Jeg stortrives i solen og har like mye rett til å la solen kysse min hud som en hvilken som helst mann. 

Vi må hindre en utvikling der flere og flere kvinner i Norge bruker hijab, der kvinner, både muslimske eller ikke-muslimske, etterhvert føler seg presset til å dekke seg. Vi vet at barn og unge har et sterkt ønske om å passe inn. Det kan bli svært problematisk når stadig flere hijaber dukker opp i norske klasserom. Igjen er konklusjonen, vi må stanse massemigrasjonen og kreve assimilering. Det må bli slutt på den grenseløse toleransen og selvoppofrelsen. 

Stå i mot kvinneundertrykkelse, stå i mot islam og multikultifanatikerne.Jeg og min venn Christian bryr oss ikke så mye om hva andre mener om vår bekledning.

Ha en fantastisk helg, alle sammen.

2 kommentarer

15.07.2017 kl.19:50

Godt skrevet. Helt enig med deg :)

Lena

16.07.2017 kl.16:18

Hijab signaliserer at man tilhører en totalitær politisk ideologi, på samme måte som nazisymbolet. Altså, hijab er ikke et religiøst plagg. Dette kom ikke tydelig fram, synes jeg. Det er flere blogger som belyser dette temaet på en enestående måte, og se f.eks. facebook-siden til Ex-muslimer.

Skriv en ny kommentar

Maria Zähler

Maria Zähler

24, Oslo

Høyrevridd, konservativ Osloborger. Veldig stolt av landet mitt og det vi står for. Her er det ikke mye white guilt.

Kategorier

Arkiv

hits